EHBO Dongen

ingevalDoor de EHBO vereniging Dongen worden cursussen en opleidingen verzorgd. In het voor- en najaar staat een cursus EHBO op het programma. Daarnaast worden er herhalingslessen EHBO-diploma georganiseerd.

Ook worden er oefenavonden gehouden om de vaardigheden te trainen. Opleidingen worden afgesloten met een diploma voor bijv. kader, Lotus, EHBO, BHV 1+2.
De jeugd wordt ook opgeleid. Dit gebeurt meestal op de basisscholen.

De EHBO opleiding die onze vereniging verzorgt is compleet met reanimatie, AED bediening en verbandleer. De opleiding bestaat uit 10 lessen van 2 ½ uur en de cursus wordt afgesloten met een examen. De minimum leeftijd om hieraan deel te nemen is 16 jaar.
Deze opleiding geeft naast het EHBO diploma een certificaat voor:

  • - Verbandleer en kleine ongevallen
    - Bediener AED.

Lees meer: EHBO-Basiscursus

Reanimatie betekent letterlijk 'de levensgeest teruggeven'. In de dagelijkse praktijk betekent dit dat men met hartmassage en mond op mondbeademing (BLS) iemands bloedsomloop en ademhaling op gang houdt, in afwachting van verdere hulpverlening. Heeft u er wel eens bij stilgestaan dat er in ons land elk uur twee mensen overlijden aan een hartinfarct? Bij een plotselinge hartstilstand - meestal door een hartinfarct - is reanimatie van levensbelang. Hartmassage en mond-op-mondbeademing, afwisselend toegepast, kan iemands leven redden.

 

fotoehbo 03fotoehbo 04

 

Mensen krijgen meestal thuis een hartinfarct en hartstilstand. Een redding is dus afhankelijk van degene die toevallig thuis is en/of die persoon kan reanimeren. Al enkele minuten na de hartstilstand raken er hersencellen, door gebrek aan zuurstof, onherstelbaar beschadigd. Door direct te reanimeren (d.m.v. hartmassage en mond-op-mondbeademing) blijft de zuurstofvoorziening op gang en wordt die beschadiging in het algemeen voorkomen. Met de specialistische reanimatie zullen een arts en ambulanceverpleegkundigen de patiënt optimaal behandelen. Direct reanimeren is dus een doorslaggevende schakel in de 'keten van overleving' van uw medemens! Een hartstilstand komt altijd onverwacht. Zorg ervoor dat u geen hulpeloze toeschouwer bent. Reanimeren kunt u leren Een reanimatiecursus is vooral van belang voor familie en huisgenoten van hartpatiënten en voor degenen die veel in contact komen met het publiek zoals politie, brandweer, portiers, beveiligingsmedewerkers, wegenwachters, bus, tram - en taxichauffeurs, sporttrainers en -begeleiders en winkelpersoneel.

De Nederlandse Hartstichting startte in 1972 met een speciaal onderwijsprogramma reanimatie dat voor iedereen toegankelijk is. U hebt geen specifieke vooropleiding nodig. U leert een eenvoudig stuk theorie en als u sterk genoeg bent om de hartmassage toe te passen, dan kunt u aan een reanimatiecursus deelnemen, in het algemeen al vanaf 13 jaar. Ook bij verdrinking, verstikking, verslikking, ongevallen en vergiftigingen kan reanimatie een leven redden. Zo'n drie miljoen landgenoten volgden al een reanimatiecursus. Jaarlijks worden er mensenlevens gered door omstanders thuis, op straat, en op het sportveld.

reanimatie

logo ehboNL

AED

Kalender

Januari 2021
Z M D W D V Z
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

EHBO Vereniging Dongen

Copyright © 2018 Alle rechten voorbehouden